кадър Нова телевизия Редактор: За КАТ всичко започва и свършва със санкциониране

...
кадър Нова телевизия Редактор: За КАТ всичко започва и свършва със санкциониране
Коментари Харесай

Неправителствени организации: Докато за КАТ всичко е само санкции, по пътищата ще става все по-зле

кадър Нова телевизия 

Редактор: 

За КАТ всичко стартира и свършва със санкциониране на водачите. Докато това продължава, обстановката по пътищата ще става все по-зле. Това сподели в студиото на Нова телевизия Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България. Той описа, че на въпрос какво ще се прави за по-добрата организация на придвижването по време на отминалите празници, той е получил отговор от представител на Пътна полиция, че всички камери са изкарани по пътищата.

Георгиев изясни, че това не оказва помощ на водачите и в България са нужни електронни табла, които да демонстрират в действително време дали има запушване и какъв брой километра е. Такива има в Германия. Той изрази неодобрение и от дейностите на органите при пътни произшествия. Георгиев разяснява, че е имало огромни очаквания за работата в тази връзка със основаването на център 112, само че са останали напразни. „ Там има едни хора, на които просто им откриха място “, разяснява представителят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България.

Илия Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия разяснява, че КАТ не управлява трафика, а патрулите просто седят на едно място с ограничаване 40-60 км/час, с цел да глобяват. Той обърна внимание и на дългите поправки по автомагистралите. „ В интернет се разяснява, че към този момент няма жив човек, който да помни придвижване по Автомагистрала „ Хемус “ без ограничавания. Става въпрос за 70-те километра от нея, тъй като тя е толкоз “, сподели той. Трябва напълно нов закон за придвижване по пътищата, сподели Тодоров. Красимир Георгиев разяснява, че в новия закон би трябвало да се разделят отговорностите, като контрола в градовете би трябвало да е на Общинска полиция, а КАТ да управлява републиканската пътна мрежа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР